Ανακοίνωση

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από την Παρασκευή 23 μέχρι τηνΤρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε η πενθήμερη εκδρομή της Γ Λυκείου του σχολείου μας στην Κρήτη.

Η εκδρομή ηταν απόλυτα επιτυχής, καθώς ακολουθήθηκε συγκεκριμένο πρόγραμμα για την κάθε ημέρα, το οποίο τηρήθηκε και έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές αφενός να ξεφύγουν για λίγο από το άγχος των Πανελλαδικών και αφετέρου να γνωρίσουν την Κρήτη.

Προσγειωθήκαμε αρχικά στα Χανιά, επισκέφτηκαμε τον τάφο του Βενιζέλου και περιγηθήκαμε στην όμορφη πόλη των Χανίων. Προς το απόγευμα μεταβήκαμε στην ιστορική Μονή Αρκαδίου. Το βράδυ φτάσαμε στο Ηράκλειο, όπου ήταν και το ξενοδοχείο στο οποίο διαμείναμε. Επισκέφτηκαμε τις επόμενες ημέρες τη Σπιναλόγκα, τον Άγιο Νικόλαο, την Κνωσσό, το αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Ενυδρείο και τον τάφο του Καζαντζάκη. Όλα τα παραπάνω εντυπωσίασαν τους μαθητές, οι περισσότεροι από τους οποίους για πρώτη φορά επισκέπτονταν τη Κρήτη. Η Κνωσσός, τα δύο μουσεία που αναφέρθηκαν καθώς και το Ενυδρείο ήταν μια πραγματική αποκάλυψη για τους μαθητές. Πέρα από τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα της εκδρομής δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές να αλλάξουν παραστάσεις και να χαλαρώσουν απο το δύσκολο πρόγραμμα μελέτης για τις εξετάσεις με κάποιες βραδινές εξόδους. Εξαιρετική ήταν η κρητική βραδιά, κατά την οποία οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τη μαγευτική κρητική μουσική και χόρεψαν στους ρυθμούς της.

Ευχόμαστε οι μαθητές ανανεωμένοι από την εκδρομή να συνεχίσουν τον αγώνα τους και να θυμούνται για πολλά χρόνια την όμορφη αυτή εκδρομή του σχολείου μας.